Kazimir Malevich

Kazimir Severinovitsj Malevich geboren 23 februari 1879 in Kiev Oekraine en overleden 15 mei 1935, Sint Petersburg, Rusland. Malevich was een Russisch en Sovjetkunstschilder die grote bekendheid in West Europa kreeg als docent en als theoreticus van het constructivisme en het suprematisme, als moderne kunstrichtingen. Het werk van Kazimir Malevi...

Kazimir Severinovitsj Malevich geboren 23 februari 1879 in Kiev Oekraine en overleden 15 mei 1935, Sint Petersburg, Rusland. Malevich was een Russisch en Sovjetkunstschilder die grote bekendheid in West Europa kreeg als docent en als theoreticus van het constructivisme en het suprematisme, als moderne kunstrichtingen. Het werk van Kazimir Malevich lijkt een revival te ondergaan gezien zijn populariteit een vlucht heeft genomen en is daarom recentelijk geëxposeerd in het ‘Stedelijk’ te Amsterdam en ‘The Tate Modern’ in Londen.
Als ode aan Kazimir Malevich en geïnspireerd door zijn schilderwerken zijn deze sculpturen ontworpen en vervaardigd waardoor zijn levenswerk een drie dimensionaal vervolg krijgt.

Meer

Kazimir Malevich  Er zijn 8 producten.

Bekijk 1 - 8 van 8 items
Bekijk 1 - 8 van 8 items