Hedendaagse kunstenaars  Klik op de kunstenaar die u zoekt.

Subcategories

 • Niloc Pagen

  Niloc Pagen is in 1960 geboren in Heerlen, het grootste gedeelte van zijn leven heeft hij doorgebracht in het buitenland, hij heeft door alle vijf de continenten gereisd. Geïnspireerd door verschillende culturen en pop-art, maakt hij kleurrijke kunstobjecten van kunsthars. Met zijn vrolijke kleurrijke en moderne kunstwerken probeert Niloc met een knipoog de glimlach van het leven naar zijn publiek te brengen. Door de uitgesproken vormen en vrolijke kleuren stralen de objecten energie en plezier uit. Zijn kunstbeelden zijn allen handgeschilderd en gesigneerd.

 • Jacqueline Schäfer

  Jacqueline Schäfer woont en werkt in Amsterdam. Daar deed zij ook in 1989 eindexamen aan de Gerrit Rietveld. Tot dat moment was het schilderen toch vooral iets wat zij voor zichzelf deed en slechts met weinig anderen deelde. Een expressiemiddel. Toen ze ontdekte dat het ook een communicatiemiddel was, gaf het schilderen voor haar een extra dimensie. Tijdens haar studie ging ze op zoek naar een vormentaal die bij haar paste. Ze vond haar eigen stijl en ontwikkelde die door de jaren heen. Door het spel van duidelijke vormen, heldere kleuren en sterk gedefinieerde, zwarte contouren onderverdeeld in harmonieuze kleurvakken is haar werk nu zeer herkenbaar.
  Ze heeft gekozen voor het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s van haar schilderijen variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten. Die laatsten verbeelden vooral haar eigen gevoelens en stemmingen en zijn in die zin dan ook bijna zelf portretten te noemen. Sinds 2004 maakt de kunstenares ook beeldjes van onder andere de vreemde vogels een uitdaging die ze naast het schilderen verder ontwikkeld. Uit al haar werk spreekt duidelijk Schäfers heldere en positieve liefde voor het leven in een complexe moderne maatschappij.

 • Gertruud Hartog

  Gertruud Hartog heeft haar passie als kunstenaar gevonden in het maken van kunst beelden van vrouwen met een maatje meer. Onder de naam 'Big Ladies' ontwerpt ze krachtige vrouwenfiguren welke eigenwaarde en vrolijkheid uitstralen. De meeste van de 'Big Ladies' dragen een badpak dat in vele kleuren beschilderd is. Inheemse invloeden zijn een onderdeel geworden van haar stijl. Alle beelden hebben een unieke naam.
  Het neerzetten van de vrouwen ontstaat uit de aspecten die Gertruud Hartog  in het dagelijkse leven tegenkomt. Uit haar omgeving haalt ze inspiratie voor nieuwe vormen en houdingen. Elk kunstbeeldje is dan ook een uitdaging, waarin ze bezig is om de juiste verhoudingen en kleuren te vinden. Kunstzinnig bezig zijn is voor haar inspirerend en ontspannend. Iedere Big Lady is mooi afgewerkt en met liefde en enthousiasme gemaakt.

 • Jacky Zegers

  Jacky Art door Jacky Zegers

  Jacky Art is een collectie van vrolijke kunstbeelden ontworpen door de Nederlandse kunstenares Jacky Zegers, geboren in 1972. Jacky is begonnen met schilderen in 1999, 5 jaar later begon haar passie voor het maken van kleurrijke beelden. Wat begon als een hobby naast haar baan als wiskundedocente, is sinds 2006 haar beroep. Uit de kunst van Jacky Zegers komt duidelijk haar liefde voor dieren en felle kleuren naar voren. Jacky’s inspiratie haalt ze overal vandaan, maar vooral uit de natuur. Dit omdat dieren en bloemen vaak aparte vormen en kleuren hebben. ‘Ik zal de natuur nooit kunnen overtreffen en dat is maar goed ook, want waar moet ik dan mijn inspiratie vandaan halen?’ Alle objecten van de Jacky Art collection zijn handgeschilderd en gesigneerd.

 • Mia Coppola

  Mia Coppola is geboren op 18 oktober 1977. Met liefde en gevoel voor kleuren en vormen heeft Mia Coppola  een eigen weg gecreëerd in haar artistieke ontwikkeling. Wat ooit begonnen is als het vormgeven en beschilderen van keramiek en kleiproducten heeft zich eveneens ontwikkeld tot het boetseren en ontwikkelen van vrouwelijke vormen en later meer. Deze combinatie met vrolijke kleuren hebben een vrolijke collectie objecten opgeleverd die bij vele mensen reeds een mooie plek thuis verdienen.